Usein kysyttyä

Miksi valita Josera-koiranruoka?

Josera-koirantäysravintojen valmistuksessa on käytetty vain erittäin korkealaatuisia raaka-aineita, jotka täyttävät myös tiukat elintarvikeraaka-aineiden laatuvaatimukset. Liharaaka-aineet tulevat sopimusteurastamoilta, jotka toimittavat liharaaka-aineen vain ihmisravinnoksi kelpaavista eläimistä. Tämä takaa Josera-koirantäysravintojen erittäin korkean valkuaisaineiden tason sekä koiranruokien tasalaatuisuuden eristä toisiin. Josera-koirantäysravinnot eivät myöskään sisällä keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita, vehnää tai soijaa.


Mitä eroa on BasicLine- ja EmotionLine-sarjoilla?

BasicLine- ja Emotion-sarjoilla on muutakin eroa kuin pakkauskoot ja säkkien ulkonäkö. Molemmissa sarjoissa raaka-ainepohjat ovat samat, esimerkiksi valmistuksessa käytetty siipikarjanlihajauho on valmistettu samoilla laatustandardeilla elintarvikelaatuisesta lihasta. Kummassakaan sarjassa ei ole käytetty keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita, vehnää tai soijaa.

Raaka-ainekoostumuksissa on suhde-eroja. EmotionLine-sarja sisältää enemmän lihaa ja lisäksi EmotionLine-sarjan riisin ja maissin suhteissa on eroja verrattuna BasicLine-sarjaan (riisin määrä suurempi verrattuna maissin määrään BasicLine-sarjassa).

EmotionLine-sarjaan on lanseerattu oma, erityinen LIFE PROTECT-yhdistelmä. EmotionLine-sarjan täysravintoihin on lisätty välttämättömiä omega-3- ja -6-rasvahappoja varmistamaan näiden saantia ravinnosta. Lisäksi EmotionLine-sarjan tuotteisiin on lisätty kallisarvoista viherhuulisimpukkaa jonka sisältämät glykosamiiniglykaanit vahvistavat nivelten toimintaa. Ainoastaan Family sekä herkille koirille suunnatut SensiPlus ja Optiness täysravinnot eivät sisällä viherhuulisimpukkaa, tällä halutaan varmistaa ravintojen soveltuvuus myös erittäin herkille koirille.


Milloin minun tulee vaihtaa pentuni ravinto aikuisille koirille tarkoitettuun täysravintoon?

Karkeasti voidaan sanoa, että penturuokaa tulisi syöttää noin vuoden ikään saakka. Monet pienten rotujen pennut voivat siirtyä aikuisten täysravintoihin 7-8 kuukauden iässä. Vastaavasti jättirotuiset saattavat tarvita penturavintoa jopa 1,5-2 vuoden ikään asti.


Josera Emotion Line -tuotteissa on prebiootti inuliinia - mitä se on?

Sikurijuuresta saatava inuliini kuuluu fruktaaneihin (kuten myös frukto-oligosakkaridit, FOS:t). Fruktaanit ovat koirille terveellisiä ja turvallisia prebiootteja jotka kulkeutuvat ruoansulatuskanavassa hajoamatta ja imeytymättä mahalaukun ja ohutsuolen läpi aina paksusuoleen asti. Prebiootit toimivat paksusuolessa edistäen maitohappobakteerien kasvua, jolloin nämä ruoansulatuskanavan tasapainoiselle toiminnalle tarpeelliset bakteerit pääsevät lisääntymään. Fruktaanit siis suosivat ”hyvien” bakteerien ja vastustavat ”huonojen” bakteerien kasvua.